onsdag 25 december 2013

Att ha hört julevangeliet i en slottskyrka
I den här vackra lilla byggnaden som varit Trädgårdsmästarens stuga firade jag julafton igår. Ja, så himla liter är det inte, med tanke på både huset, stallet (som nu mer är verkstad) och växthus med tillbyggnad. Men lågt i tak och bjälkar och sneda golv, mys mys mys! Och härliga människor som gör att man känner sig så där varmt välkommen så man till och med kan gå omkring i OnePiece till julklappsutdelningen! 
För jodå - det var i min OnePiece jag slutade faktiskt. 
Med varmt kaffe, godis och julklappar.

Men innan dess, så var det finkläder, långkappa och stövlar som gällde. För jag har minsann lyssnat på julevangeliet i vackraste Krageholms Slottskyrka!


Så medan vi lyssnade på underbar vacker julmusik, stod våra andedräkter som rökpelare runt omkring oss. Och mer julkänsla än så här - det är minsann svårt att få! Trots regnet utanför och halv storm.
För mellan bänkraderna sprang den finaste slottshunden Tor runt och pussade på alla, överlycklig över att det kommit så mycket folk. Och grevens små sötepötar sprang runt och kunde inte bestämma sig om det var hos mamma de skulle sitta störa farmor när hon läste för församlingen eller uppe på balkongen hos pappa! Och visst är det precis så, barn och vuxna, djur, adel, bondadel och helt vanliga dödliga - i en salig samling i en kall slottskyrka - det är jul det!!

Love

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar