torsdag 17 januari 2013

Den om det där förbaskade knät och pastellblommor som plåster på sårenSå var det gjort!
Nu ligger jag i soffan med knät i högläge (ingen direkt skillnad där då, eller hur?) och det stramar, svider och känns bortdomnat på grund av all koksalt som fortfarande finns kvar i knät. Det var ju inte direkt snyggt där inne om jag förstod det hela rätt. Menisken var söndersliten och inflammation i knät. Han lagade menisken och skrapade ut det inflammerade, men knäskål och annat såg fint ut, så alltid något! Friskförklarad kommer jag inte bli på länge, men min läkare ansåg att jag har mycket goda chanser att bli helt återställd. Nu är det vila, måttlig belastning och byte av bandage som står på tapeten, om 10 dagar ska stygnen tas bort. 

Om någon undrar så ser ett knä ut så där som på bilden ovan. Jag skulle titta lite i en av böckerna som kanske är bra till anatomikursen vi läser nu och första uppslaget jag fick upp var... tadaaa... knä! 

De vackraste blommorna kom med en ask choklad med bud i morse! Min söta väninna är så himla omtänksam och gullig - jag är så lycklig för att jag har henne i mitt liv! Så nu har jag något extra vackert att titta på när jag feberyrar i soffan. Jo, lite Post-Op-Feber har jag fått minsann, ligger och pendlar någonstans mellan 39-40 grader och har feberrosor på kinderna, men det är bara att uthärda, så är det ju när kroppen blir angripen från alla håll, någonstans måste den ju ta energin ifrån. För min del brukar det gå över efter en dag eller två, jag hoppas på samma resultat denna gången. 

Nä, nu blir det lite extra vila igen - fixade kvällsmat till Mini-Me som kom hem från att ha sovit hos mormor när jag var iväg och det krävs inte mycket för att jag ska bli trött nu, så värma pannkisar i micron och en kopp kaffe till mig, tog musten ur mig denna gången. Så, ryggläge intaget, Bompa på tv, Mini-Me mätt och nöjd, let's kick back!


2 kommentarer:

 1. Krya på dig! Vilken fin väninna du har!
  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 2. Men oh vad har hänt med ditt knä????!!!! Låter inte roligt. Operation??? Vad det än är så krya på dig och lycka till med studierna , spännande!

  Kram
  Pernilla

  SvaraRadera