onsdag 28 november 2012

Den om 1 år


Det går ju otroligt fort just nu, eller hur?
Det är snart december, redan, hur gick det till? Jag tyckte alldeles nyss att jag började skolan och var supernervös över hur allt skulle gå ihop. Det enda vi ville, var att komma ut på vår LIA (Lära I Arbete) och nu har redan min första vecka snart mött sitt slut (redan torsdag imorgon, igen? Hur gick det till??). Första advent på lördag, de har lovat snö, än så länge kommer det bara regn men vem vet? Kanske, kanske! Vi låter tiden utvisa det, eller hur?


Den 3:dje december har jag och sonen bott på Tullen i 1 år.
Vilket år...


Mini-Me har lärt sig skriva. 
Han är en fröjd att vara med och vi har så otroligt kul när vi går hem på eftermiddagarna från skolorna. Vi pratar om allt möjligt och jag har insett att det är dyrt att handla med honom - vi kommer alltid hem med mer än vad vi skulle ha. Mjölk och bröd blev idag utökat med massor av clementiner, apelsiner, lite mer pålägg och äpplen! Undrar hur det gick till egentligen? Vi har hittat vår rytm, våra nya rutiner, våra nya roller och jag glömmer verkligen att han faktiskt bara är 6 år gammal. Min lilla man, mammas beskyddare med träsvärd.


Våra väggar är inte så kala längre. 
Men hjälp, känns det äntligen som om vi satt vår prägel på lägenheten. 
Mycket oro har släppt och det är dags att leva, må bra och känna lugnet av en vardag som fungerar och som ger energi och glädje. 

Att så mycket saker kan hända på ett år, är ett under i sig.
Oavsett om man anser att det är olyckor eller bara lycka, på ett år har liv förändras och det som kändes hårt och jobbigt, är ett minne, en sten på vägen man går och kunskap i ryggsäcken. 
Jag är stolt över oss båda, vi har kämpat så tårarna har runnit och jag har fått en del gråa hårstrån, vilken tur att man kan färga sig yngre. (Because I'm worth it, liksom!)

Nu följer vi vårt nya år på Tullen med spänning!
Och det första jag tar tag i, är en hemtenta, datautbildning, en LIA-rapport, en Kommunikationsrapport, en Vårddokumentationstenta, en LIA-uppgift till, försvenska latin och lära mig alla ändelserna och en extrauppgift på 600 ord....

Japp, välkommen december!
Välkommen mitt fina liv!
2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Visst är det så! Träna, träna, träna - precis som med allting ;)

      Radera