lördag 29 september 2012

Den om nomnom

Oj oj oj, det är tur jag har en mor som läser tidiningen!
Själv har jag ju ingen så det är ju lite svårare, så klart, jag har inte riktigt fått in rätta känslan av att läsa tidningar på webben än, men jag får väl träna mig?! 
Idag var det massor med skoj på stan i Lilla Staden Y, folk överallt och något för alla att titta på. Missade tyvärr modevisningen som Ordonnance hade anordnat för jag stod i kö för att få en smakbit på denna skapelse:


Två duktiga flickor, Ellen Andersson och Fanny Andersson, visade upp sitt examensarbete, Den Ultimata Bröllopstårtan!
Fem våningar och olika smaker på alla, med denna tårtan behöver du inte välja vad du vill ha, du får alla smaker du kan önska dig!
De byggde ihop den i affären, massor med folk som stod och tittade på, tidningen var där och klättrade runt på bänkar och i skyltfönstret och kön ringlade långt ut på gatan! Härligt härligt!
Och när de väl blev klara, så började de skära i den och man fick välja vilken lager man ville smaka på, 15:-/biten kostade det och 20:- för receptet! Gissa vad jag köpte med mig hem? I det fina recepthäftet så står det bland annat att de provat ca 80 tårtrecept och haft provsmakningsenkäter för att komma fram till, hur den ultimata bröllopstårtan smakar! Resultatet blev en tårta där gästen själv kan välja vilka smaker den vill ha! 

Vi provsmakade lager 1 och 2, jag och mamma. Lager 1 (överst) var glutenfri chokladbotten med hallonmousse och blåbärsmousse. Lager 2 (näst överst) var ljus sockerkaksbotten med limemousee och kokosmousse. Allt var sedan toppat med smörkräm!
Underbart!

Lager 3 (som vi då inte provsmakade) var med chokladbotten, vinbärsmousse och cheesecakemousse, lager 
4 med ljus botten, rabarbermousse och whipped cream cheese frosting och slutligen, lager 5 med chokladbotten, kokosmousse och cheesecakemousse.
Ni höööör ju!! Kan det bli mer nomnom???Nu ska jag bara slappa denna helgen! Mina fina klasskamrater hjälpte mig att få bort en del prestationsångest som infann sig igår och nu har jag fått lova dyrt och heligt att jag inte ska plugga denna helgen, bara bara det som vi hade kommit överens om - inget annat! Känns konstigt, men jag älskar mina vänner, som så snällt pratar ner mig från den där uppåtgående stressprialen och inte skäller på mig när jag trissar upp mig. Så jag ska se över bloggen, städa lägenheten, gå igenom saker som blivit liggande och bara umgås med min son. Just nu tvättar vi, jag bloggar och "Pippi på de 7 haven" går på tv:n. En snabb sväng till Olsson Basar gjorde att jag både har fixat sonens födelsedagspresenter och en blivande julklapp för larvigt bra reapriser (Lego är ju så dyyyyrt!!) och gissa om jag blev förvånad över att de redan börjat sälja advendskalendrar!! Men även där var det "reapris" så det är bara att tacka och bocka! Och så köpte jag en massa saker till skolan, för nästan inga pengar alls - det är bra Shoppi Shoppi det!!

Härliga slappa lördag!


1 kommentar: