lördag 4 februari 2012

Att ha fått ett favvohak!

Bild internet

Alltså, vilken kväll!
Inte nog med att jag och sötaste Sister A inte setts på åratal (nej, vi är inte systrar på riktigt, bara på alla andra plan, my soulmate-sister!) och sedan var hemma hos en väldigt trevlig P och snackade i flera timmar (aldrig träffat karln innan, extra kul! Tack för många skratt och trevligt sällskap!!) så var det verkligen dags att försöka få något i magen! P rekommenderade en restaurang vid Caroli, vi knallade iväg i ca 10-minusgrader och frysandes för att hitta en oas! Ett helt fantastiskt ställe där vi till en början inte förstod ett dugg! 
Vi hälsades välkomna i dörren (när vi väl hittade den) av en trevlig tjej som gav oss vars ett plastkort?! Va?? Vad har man dom till?? Jo, det var notan...! Mat och dryck registrerades på kortet och sen höll man det framför en kortläsare både i baren, restaurangen och i kassan! Übersmidigt!! Plus att det faktiskt fanns ett "köptak" på korten, 750:-, vilket ju också är en bra idé, då har man ju lite koll på hur mycket man handlar för! 
På varje bord står en marmorlänga med olja, vinäger, kryddor och färska örter! Vackert, smakfullt och underbart doftande. Mysiga träbord och sköna stolar/pallar/soffor. 
Man går bort till baren (som ni ser ovan) beställer från fyra olika grupper av mat (olika prisklasser så klart) väljer sin pasta, allt tillagas framför en i stooora pannor och färsk pasta gjort i restaurangen! 
Sedan håller man fram sitt kort, allt registreras, du tar din mat och går till nästa bar och handlar något att dricka. 

Vi satt där tills de stängde, delade en flaska rött, åt tills vi höll på att spricka och pratade om heeeela livet! Ni vet hur det är med den där själsliga kontakten. Man hörs av sporadiskt men båda vet att den andre finns i vått och torrt och att man alltid kan ringa upp, oavsett tid på dygnet och när man ses så är det precis som att bara fortsätta sitt samtal från igår... Så är det med Sister A och mig!
Att bara få sitta där, i hennes sällskap igen, säga de där sakerna som man aldrig säger till nååågon annan och dricka gott vin och bara ha kvällen framför sig - det är true bliss!!

Sen följde hon mig till stationen och där bröt ett skrattanfall ut så jag trodde vi skulle bli portade från centralen!! Herregud, vi skrattade så tårarna rann, så luften tog slut och träningsvärken satte in i magen!
Bästa avslutet på bästa kvällen!!

Men ni som befinner er i Malmö eller Stockholm, ni MÅSTE gå på besök hos Vapiano!!

Vi har fått ett nytt favvohak, det är helt klart!

1 kommentar:

  1. Måste prova, helt klart!!
    Ha en mysig lördagkväll, kram Jenny

    SvaraRadera