söndag 29 april 2012

Att ta paus

Bild internet

Internet, Facebook, bloggar, Twitter mm. 
Ja, våra liv ser annorlunda ut idag. Innan fick man ringa dem man ville prata med, ingen visste något om ditt civilstatus om du inte sa det själv. Ingen visste att du precis duschat eller tvättat bilen om du inte berättade det själv. 
Idag kan du bli sårad av en statusrad, en bild eller mobbad av folk du inte ens känner. 
Jag blev själv ledsen över en sak i helgen... Helt oskyldigt i sin enkelhet, men jag blev ändå ledsen. 
Så, jag har tagit ett beslut - att ta Facebook-paus.
Jag orkar inte vara vän med alla, jag orkar inte tänka mig för om vad jag skriver eller vem som läser eller vem som går in på min profil... Detta var aldrig ett problem innan, och ja, självklart är jag lika larvig som alla andra och istället för att bara radera mitt konto, så behåller jag det men jag använder det faktiskt till annat också! Mina syskon bor uppåt landet, deras barn också, det ger oss en chans att hålla kontakten, gamla skolkompisar, förskolemammor och tjejgäng, alla dessa kan jag hålla regelbunden kontakt med, något man kanske inte hade gjort lika ofta annars, av flera anledningar. 

Jag längtar inte tillbaka till 80-talet, jag vill inte säga att det var bättre förr, men respekten och hänsyn till andra, var lättare att upprätthålla förr, när man inte hade möjlighet att bara skicka en bild eller ett inlägg till ett forum så hela världen ser. Så, för att ge mitt huvud, min själ och mitt hjärta, lite lugn och ro, loggar jag av, för hur lång tid vet jag inte. Bloggen kommer uppdateras som vanligt, den är länkad till Facebook, så klart (som allting annat, Twitter, Instagram osv) men jag ska på Facebook-rehab!

Over and out, och ta hand om varandra!


3 kommentarer:

 1. Finns här även om vi inte pratar regelbundet. Stor KRAM

  SvaraRadera
 2. Så tråkigt det är när det blir så. Håller helt med dig, jag sållar verkligen mina "vänner" på FB och har också valt i inställningarna att inga förutom mina vänner kan kommentera mina inlägg. Finns en hel del skydd att knappa i, men så tråkigt att det ska behöva vara så. Jag har inte länkat min blogg til FB, men det är pga att jag inte vill att alla på jobbet ska veta om min blogg...

  Samtidigt som det är kul att ha den här enorma medieexplosionen så är det lite läskigt.

  Kramar och ha en fin vecka i lugn och ro! :-)

  SvaraRadera
 3. Vet vad du menar... Fin blogg du har!! Jätteroligt att hitta hit!

  SvaraRadera