torsdag 21 juni 2012

Att sitta i soffan

Jahapp, då har man landat i soffan.
Sonen i sin, jag i min och Sommarlovsmorgon går i repris på tv (det är ju såå viktigt att jag med ser det - och jag missar ju det på morgonen eftersom jag måste åka till jobbet! Ack och ve, stackars mig!!)

Och nu, så där, flera timmar efter det tråkiga beskedet och annat krafs som hänt, så i min lugna och fina lägenhet, försöker jag sluta vara besviken. Det går så där, kan jag säga...!
Det är ju ingen direkt boost för självförtroendet att veta att 30 andra är bättre än en själv, men är det inte alltid så? Egentligen? Det finns alltid någon som är bättre. Det finns alltid någon som är snyggare, har mer pengar, kärlek, smartare och roligare. Men ingen är bättre på ALLT! Ok, jag fick plats nr 31 av flera hundra sökande! Jag gick vidare från 270 st till ca 60 st som klarade provet och av de 60 st blev jag nummer 31!

Inte så illa pinkat ändå!

Det hjälper inte helt och hållet just nu, men tänk tanken, från 500 sökande blev jag nummer 31...

Och en annan tanke - jag fick mitt jobb! Av en sökande fick jag jobbet, ok, ingen större konkurrens, men vaddå då? Jag blev ju Headhunt:ad till jobbet. Det är inte illa - det har jag aldrig blivit innan. Och om jag inte kom in på skolan, har det tisslats och tasslats lite om att jag ska stanna kvar på jobbet.

Så, vad har vi då lärt oss av detta?
Inte ett jota - men det hjälper för att "ställa upp" tankarna, lite För- och Nackdelar-listor kan man säga.
Men fortfarande besviken... Och det tänker jag låta mig själv vara, i alla fall resten av kvällen så jag och sonen kan få en toppenfin midsommar!


2 kommentarer:

 1. Styrkekramar till dig <3
  Ja, det finns säkert alltid någon som man tycker är smartare, rikare o allt det där MEN det finns med all säkerhet också någon som har det mycket sämre ställt med bl a både pengar och intelligens OCH glöm inte bort att vi är unika var och en av oss! Vet att det kanske är klen tröst när man är besviken.
  Ha en fin midsommar!
  Kram Suz

  SvaraRadera
 2. Åh, jag trodde verkligen att du skulle komma in! Vad tråkigt :( man kan ju hoppas att någon väljer att inte gå vidare så du kan ta platsen! Jag kom in och det känns overkligt...

  Hoppas verkligen ändå att saker och ting blir som du vill. Jag blev berörd av det du berättade om ditt liv!

  Kram Sanne

  SvaraRadera