fredag 13 januari 2012

Att ha en knöl


Nja, det är ju inte en sån här knöl jag har...
Men jag visar hellre bilder på detta än på den riktiga knölen, eftersom jag har lite fobier för fötter... Och ja, jag behöver hjälp! Ni som lider av en knöl på foten, Hallux Valgur - snälla, jag måste veta, för- och nackdelar med OPERATION!

Jag har egentligen en på varje fot men har bara problem med en av dem och nu verkar det som om problemet drar igång igen! Det har varit lugnt ett tag, inga nya smärtor, den har inte blivit större osv och nu chockartat så drar den igång igen och det slutar med att jag knappt kan sova....
Jag har blivit varnad för att operera mig, (ja, jag vet hur det går till, jag vet att de knäcker benet....) jag vet att det kommer tillbaka för många (alla?) och jag vet att det gör rent förbannat ont!
Men är det värt det?
Så hit me - do or don't?
Och ni som föreslår att jag inte gör det, ge mig förslag på hur jag kan överleva med foten som den är nu!

2 kommentarer:

 1. om jag förstått det kan du aldrig veta hur det skall bli efter op. Vissa får riktigt ont, vissa får ont ett tag, andra klarar det bra. ibland kommer knölen tillbaka, ibland inte. ibland försvinner smärtan men inte alltid och ibland blir den värre.

  Prata med en läkare om riskerna, det enda vettiga råd jag kan ge.

  Själv hade jag nog så långt det absolut är möjligt undvikit operation efter att ha sett min kollegas fossingar efter op.

  kram
  nervknippet

  SvaraRadera
 2. Hej där, men du, det där lät inte kul... både mamma o syrran har opererat och det har blivit bättre. Jag har haft ont förut, men så länge jag undviker skor som är för tajta så funkar det. jag brukar massera runt tån också. hoppas du hittar en lösning och blir av med det onda.

  Kram kram!

  SvaraRadera