lördag 15 mars 2014

En Malmömorgon i mars

Denna veckan har jag nästan inte gjort så mycket mer än att tittat på Power Point-bilder... 
Men utanför har solen strålat! Helt underbart vårväder och på mornarna har det legat dimma mellan träden, som om marken och luften inte riktigt kommit överens än. En tidig tisdagsmorgon, med Conversen på fötterna, huvudet fullt av lärdom och faktiskt, en stilla promenad genom Pildammarna - då kände jag mig riktigt levande! Riktigt närvarande och bara så där stilla i kroppen.

Nu har det blivit helg och solen skiner igen efter nattens oväder. Det blåser fortfarande ganska mycket men solen, den solen! Jag får sånna där otroligt starka känslor till förändring när våren kommer. Rensa i garderob och lådor, röja förråden och slänga, ge bort eller sälja av. Allt sånt där som bara blivit liggande, som aldrig kommer upp i ljuset igen - vad ska jag ha det kvar för? In med våren och friheten, ut med gammalt och dammigt. Och varför inte börja redan nu, vi ska ju flytta i sommar (har jag sagt det?) så varför inte börja röja redan nu så man slipper stå med allt i sista minuten. Och veta att man tar och bantar ner sitt bagage innan man kommer in i något nytt. Det är skönt, det är som att få skala av sig ett par lager, byta hud och få skaka av sig de stukade fjädrarna, burra upp sig med nya och vända ansiktet mot solen och värmen. 
Ja, vi får väl se vad helgen kan bjuda på, garderobsrensning, middag hos mamma och lite vila för kropp och själ innan det är dags att ta itu med en ny vecka igen. Jo, det blir bra.

Ut i solen med er!


1 kommentar:

  1. Alltså jag vill faktiskt veta allt, allt för du gjorde mig så nyfiken på FB för ett tag sedan. Ja och sen vill jag veta allt om Kärleken din. :) Kanske skulle ta en fika en dag? ;) Nä jag är inte så nyfiken av mig. haha

    Kram

    SvaraRadera